top of page

Over Wouter

Wouter bereidt streekgerechten in alle eenvoud en herleidt het culinaire tot de essentie. Zijn gerechten ademen creativiteit. Vergeten groenten en fruit vertalen zijn passie voor (h)eerlijke natuurproducten.

Na zijn studies aan de hotelschool Coloma in Mechelen startte Wouter zijn culinaire carrière in het restaurant Efco te Antwerpen. Na een jaar trok hij naar het restaurant van Marcel Geerts in Brussel. Nog een jaar later kwam hij terecht in de keuken van de Groeninghe in Aartselaar. Wouter werd vervolgens souschef in het Villasdal. Daar leerde hij gedurende drie jaar de echte finesses van het vak. Sinds 1987 werkte hij eveneens als souschef in ‘t Fornuis. Hij timmerde mee aan de weg van de tweede Michelinster voor dit exquise restaurant.

 

In 1993 opende Wouter zijn restaurant de Schone van Boskoop en verdiende meteen een Michelinster. Hij behaalde een mooie 17 op 20 in Gault & Millau en had gedurende 18 jaar tot 2013 één Michelinster. In 2010 was Wouter peter van de Week van de Smaak. In 2018 werd de 25ste verjaardag van De Schone van Boskoop gevierd. 

In 2021 werd Wouter verkozen tot de 1e Ere-Ambassadeur Vlaams Culinair Erfgoed door Foodtaster.be

boskoop_180118_00105.jpg
  • Facebook
  • Instagram
  • Black TripAdvisor Icon
boskoop0911_0106.jpg
206667543_4719364554747319_3296053325761

Gehoord...

1

 Luc Hoornaert in CittA Magazine over ons verloren brood met truffel.

'Het lekkerste nagerecht met truffel vind je in De Schone van Boskoop'

2

Foodtaster.be

Telkens weer maakt Wouter Keersmaekers de culinaire verwachtingen waar. Hij getuigt van ambachtelijk doorwrocht vakmanschap, combineert smaken en texturen met veel precisie en bouwt zijn menu’s heel intelligent op. Dit is een topkok in hart en nieren en je proeft zijn passie op elk bord. Bovendien is de presentatie een plaatje, de cuissons kloppen als een bus en de smaakcombinaties zijn van een succulente weelde. De Schone van Boskoop is een adres dat men zonder enige reserve kan aanbevelen aan de meest veeleisende gastronomen. 

3

Gault&Millau

'Al 25 jaar focust chef Wouter Keersmaekers op het verwerken van zorgvuldig geselecteerde producten die hij met veel zin voor natuurlijke smaakverweving tot elegante bereidingen vorm geeft. Die lijn houdt hij nog altijd strak aan. Het lijkt er sterk op dat die keuze één van de belangrijkste redenen is waarom hij nog steeds vol energie en ideeën dit jaar zijn zilveren jubileum mag vieren..

bottom of page