wouter keersmaekers

Zijn keuken is zoals hijzelf, hij bereidt met talent streekgerechten die hij met zinvolle creativiteit op het bord tot hun essentie herleidt.

Na zijn studies aan de hotelschool Coloma in Mechelen startte Wouter zijn culinaire carrière in het restaurant Efco te Antwerpen. Na een jaar trok hij naar het restaurant van Marcel Geerts in Brussel. Weer een jaar later kwam hij terecht in de keuken van de Groenighe in Aartselaar. Dan werd Wouter sous-chef in het Villasdal om daar gedurende drie jaar de echte finesses van het vak onder de knie te krijgen. Sinds 1987 werkte hij eveneens als sous-chef in het Fornuis, waar hij mee aan de weg getimmerd heeft dit onvolprezen restaurant naar zijn tweede Michelin ster te leiden. In 1993 opende hij zijn restaurant de Schone van Boskoop en kreeg meteen een Michelin ster.  Hij behaalde ondertussen zijn 17de Michelin ster op rij. In 2010 was Wouter peter van de nationale Week van de Smaak.


Reacties zijn gesloten.