wie is wouter?

Wouter bereidt streekgerechten in alle eenvoud en herleidt het culinaire tot de essentie. Zijn gerechten ademen creativiteit. Vergeten groenten en fruit vertalen zijn passie voor (h)eerlijke natuurproducten.

Na zijn studies aan de hotelschool Coloma in Mechelen startte Wouter zijn culinaire carrière in het restaurant Efco te Antwerpen. Na een jaar trok hij naar het restaurant van Marcel Geerts in Brussel. Nog een jaar later kwam hij terecht in de keuken van de Groeninghe in Aartselaar. Wouter werd vervolgens souschef in het Villasdal. Daar leerde hij gedurende drie jaar de echte finesses van het vak. Sinds 1987 werkte hij eveneens als souschef in ‘t Fornuis. Hij timmerde mee aan de weg van de tweede Michelinster voor dit exquise restaurant. In 1993 opende Wouter zijn restaurant de Schone van Boskoop en verdiende meteen een Michelinster. Hij behaalde een mooie 17 op 20 in Gault & Millau en had gedurende 18 jaar tot 2013 één Michelinster. In 2010 was Wouter peter van de Week van de Smaak.

Reacties zijn gesloten.